Hemgjord svartvinbärsjuice

Under semestern spenderade jag åtskilliga timmar med att plocka av alla bär från våra gigantiska svartvinbärsbuskar. Frysen blev minst sagt sprängfylld. Har nu kokat några liter av den obligatoriska, ljuvliga saften, men jag tror att resterande bär kommer att användas till en ny favorit - svartvinbärsjuice. Så otroligt mycket enklare att koka, och nästan inget socker! Det vete tusan om inte jag törs påstå att den rent av är godare än saften...

Jag tycker att både saft och juice blir bättre om man har haft bären i frysen och tinat dem - de liksom saftar av sig bättre då.


Svartvinbärsjuice

3,2 liter vatten
1 liter svartvinbär
1 dl socker

Koka vatten och bär i 10 minuter. Sila och rör i sockret medans juicen ännu är varm. Svårare än så är det inte!

0 kommentarer:

Sök