Under semestern spenderade jag åtskilliga timmar med att plocka av alla bär från våra gigantiska svartvinbärsbuskar. Frysen blev minst sagt sprängfylld. Har nu kokat några liter av den obligatoriska, ljuvliga saften, men jag tror att resterande bär kommer att användas till en ny favorit - svartvinbärsjuice. Så otroligt mycket enklare att koka, och nästan inget socker! Det vete tusan om inte jag törs påstå att den rent av är godare än saften...
Jag tycker att både saft och juice blir bättre om man har haft bären i frysen och tinat dem - de liksom saftar av sig bättre då.
Svartvinbärsjuice
3,2 liter vatten
1 liter svartvinbär
1 dl socker
Koka vatten och bär i 10 minuter. Sila och rör i sockret medans juicen ännu är varm. Svårare än så är det inte!
Hemgjord svartvinbärsjuice
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Sök
Om mig
Kategorier
- Fisk och skaldjur (4)
- Frukt och bär (1)
- Fågel (1)
- Grytor och gratänger (5)
- Grönsaker (5)
- Kött (5)
- Köttfärs (2)
- Matbröd (3)
- Matprat (9)
- Menyer (1)
- Pajer (1)
- Shopping och annat trams (1)
- Soppa (2)
- Sött och bakat (11)
- Tillbehör (1)
- Tävling (2)
- Vardag (4)
Arkiv
- december 2010 (1)
- november 2008 (1)
- oktober 2008 (2)
- september 2008 (3)
- februari 2008 (4)
- januari 2008 (1)
- december 2007 (2)
- november 2007 (8)
- september 2007 (1)
- juni 2007 (1)
- maj 2007 (5)
- april 2007 (2)
- mars 2007 (1)
- februari 2007 (4)
- januari 2007 (3)
- december 2006 (3)
Vill ha!
BLa bla
BLabla
abklsbks
dsasda
BLabla
abklsbks
dsasda
0 kommentarer:
Skicka en kommentar