Tonfiskgratäng med zucchini

Snabbt och enkelt, precis som jag gillar det. Och inte helt ohälsosamt heller! Tror jag hittade receptet någonstans på aftonbladet.se men har ändrat lite i det.

2 stora zucchini
3 burkar tonfisk i vatten
3 tomater
100 g philadelphiaost (en halv ask)
2 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
riven ost, gärna parmesan

Skala zucchinin och hyvla den sedan i strimlor med osthyvel eller potatisskalare. Koka strimlorna i saltat vatten i några minuter, låt sedan rinna av väl i durkslag. Under tiden hackar du tomaterna, låter tonfisken rinna av samt vispar ihop ost och grädde tillsammans med lite salt och peppar. Häll zucchinin i en ungsfast form och lägg på de hackade tomaterna. Fördela tonfisken över det hela och slå sedan över gräddblandningen. Avsluta med lite riven ost och ställ in formen i ugnen, 225 grader ca 20 minuter.

0 kommentarer:

Sök