Zucchinisoppa

Jag gillar zucchini. Det är faktiskt en av mina favoritgrönsaker. Jag äter den rå istället för gurka, ungsrostad tillsammans med paprika och lök, stekt och därefter fylld och rullad, i gratänger, grillad som tillbehör till kött eller kyckling... Och nu även i soppa! Receptet kommer från en av alla dessa gratistidningar man får som student....

Jag tog 1½ zucchini och dessutom hade jag lite matlagningsgrädde som behövde användas upp, så jag minskade på vattnet i motsvarande mängd. Tyckte att konsistensen blev lite för tunn för min smak så jag redde av soppan med några matskedar maizena på slutet. Mumsigt värre blev det i alla fall.

Zucchinisoppa

1 normalstor zucchini
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten

Hacka lök, vitlök och zucchini och låt svettas i matfett på svag värme tills den bli genomskinlig. Häll på grönsaksbuljongen och låt koka i 20 minuter. Mixa soppan slät, salta och peppra efter behag. Servera med massa nyhackad persilja och ett gott bröd!

0 kommentarer:

Sök