Gudomligt gott blev detta! Superenkelt och känns nästan lite nyttigt... Nästan inget socker, och så gjorde jag på lättmjök och minikeso... Men till serveringen skall det vara riktig vipsad grädde och en god jordgubbssylt.
Jag kan nog rekommendera någon riven bittermandel i smeten också, då blir det troligen ännu mer likt "originalet". Men det gick himla fint utan också!
Ostkaka med keso
Vispa 3 ägg med ½ dl socker.
Tillsätt ½ dl vetemjöl och 500g keso (en stor burk).
Rör sedan ner skållad, skalad och hackad sötmandel, (½ -1 dl)
samt 2,5 dl mjölk.
Häll smeten i en smord form, ca 20x30 cm.
Grädda i ugnen i 225 grader ca 45 minuter.
Ostkaka med keso
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Sök
Om mig
Kategorier
- Fisk och skaldjur (4)
- Frukt och bär (1)
- Fågel (1)
- Grytor och gratänger (5)
- Grönsaker (5)
- Kött (5)
- Köttfärs (2)
- Matbröd (3)
- Matprat (9)
- Menyer (1)
- Pajer (1)
- Shopping och annat trams (1)
- Soppa (2)
- Sött och bakat (11)
- Tillbehör (1)
- Tävling (2)
- Vardag (4)
Arkiv
- december 2010 (1)
- november 2008 (1)
- oktober 2008 (2)
- september 2008 (3)
- februari 2008 (4)
- januari 2008 (1)
- december 2007 (2)
- november 2007 (8)
- september 2007 (1)
- juni 2007 (1)
- maj 2007 (5)
- april 2007 (2)
- mars 2007 (1)
- februari 2007 (4)
- januari 2007 (3)
- december 2006 (3)
Vill ha!
BLa bla
BLabla
abklsbks
dsasda
BLabla
abklsbks
dsasda
0 kommentarer:
Skicka en kommentar