Så himla lätt att göra - och en alldeles lagom liten sats som passar perfekt när man känner för att spontanbaka lite. Ingen jäsning behövs. Man får experimentera lite med storleken och tjockleken på kakorna tills man får dem som man vill. Jag gjorde dem ungefär 15 cm stora i diameter. Låt sedan brödkakorna svalna på galler och förvara dem torrt så blir de härligt knapriga!
Blanda:
25 g jäst
2 dl vatten
Tillsätt:
ca 1 tsk brödkryddor (valfria)
lite salt
½ dl olja
3 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
Skär i små bullar som rullas i grovt rågmjöl. Kavla ut tunnt, nagga med gavvel eller kör med kruskavel. Grädda i 250 grader, ca 4-5 minuter. Se upp, de bränns fort!
Enkelt knäckebröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Sök
Om mig
Kategorier
- Fisk och skaldjur (4)
- Frukt och bär (1)
- Fågel (1)
- Grytor och gratänger (5)
- Grönsaker (5)
- Kött (5)
- Köttfärs (2)
- Matbröd (3)
- Matprat (9)
- Menyer (1)
- Pajer (1)
- Shopping och annat trams (1)
- Soppa (2)
- Sött och bakat (11)
- Tillbehör (1)
- Tävling (2)
- Vardag (4)
Arkiv
- december 2010 (1)
- november 2008 (1)
- oktober 2008 (2)
- september 2008 (3)
- februari 2008 (4)
- januari 2008 (1)
- december 2007 (2)
- november 2007 (8)
- september 2007 (1)
- juni 2007 (1)
- maj 2007 (5)
- april 2007 (2)
- mars 2007 (1)
- februari 2007 (4)
- januari 2007 (3)
- december 2006 (3)
Vill ha!
BLa bla
BLabla
abklsbks
dsasda
BLabla
abklsbks
dsasda
0 kommentarer:
Skicka en kommentar