Yummi yummi! Jag dubblade receptet och gjorde den i långpanna, vilket gick alldeles utmärkt. Fick receptet av en en bekant som även tipsade om att använda kesella istället för smör, samt philadelphiaost istället för mjukost till glasyren. Det blev jättebra men det krävs ganska mycket mer florsocker för att få det att stelna. Jag använde ca 2 dl florsocker extra till min sats i långpanna men det blev kladdigt ändå.
Hur som haver - en riktigt god morotskaka som funkar fint att ha på lut i frysen med glasyr och allt.
Morotskaka
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
6 dl rivna morötter
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 dl matolja
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten och grädda i 150 grader i 1 timme.
Glasyr:
100 g mjukost
60 g smör, ej smält
3 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Rör ihop allt och bred över kakan medan den fortfarande är lite varm.
Grymt god morotskaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Sök
Om mig
Kategorier
- Fisk och skaldjur (4)
- Frukt och bär (1)
- Fågel (1)
- Grytor och gratänger (5)
- Grönsaker (5)
- Kött (5)
- Köttfärs (2)
- Matbröd (3)
- Matprat (9)
- Menyer (1)
- Pajer (1)
- Shopping och annat trams (1)
- Soppa (2)
- Sött och bakat (11)
- Tillbehör (1)
- Tävling (2)
- Vardag (4)
Arkiv
- december 2010 (1)
- november 2008 (1)
- oktober 2008 (2)
- september 2008 (3)
- februari 2008 (4)
- januari 2008 (1)
- december 2007 (2)
- november 2007 (8)
- september 2007 (1)
- juni 2007 (1)
- maj 2007 (5)
- april 2007 (2)
- mars 2007 (1)
- februari 2007 (4)
- januari 2007 (3)
- december 2006 (3)
Vill ha!
BLa bla
BLabla
abklsbks
dsasda
BLabla
abklsbks
dsasda
0 kommentarer:
Skicka en kommentar