Grymt god morotskaka

Yummi yummi! Jag dubblade receptet och gjorde den i långpanna, vilket gick alldeles utmärkt. Fick receptet av en en bekant som även tipsade om att använda kesella istället för smör, samt philadelphiaost istället för mjukost till glasyren. Det blev jättebra men det krävs ganska mycket mer florsocker för att få det att stelna. Jag använde ca 2 dl florsocker extra till min sats i långpanna men det blev kladdigt ändå.

Hur som haver - en riktigt god morotskaka som funkar fint att ha på lut i frysen med glasyr och allt.

Morotskaka

4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
6 dl rivna morötter
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 dl matolja

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten och grädda i 150 grader i 1 timme.

Glasyr:
100 g mjukost
60 g smör, ej smält
3 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Rör ihop allt och bred över kakan medan den fortfarande är lite varm.

0 kommentarer:

Sök