Fisksoppa med saffran

Åh så gott! Soppa är ju ganska enkelt, och på detta viset kändes det väldigt lyxigt också, med både vin och saffran. Jag använde vitt matlagninsvin, ungefär en dl mer än vad som står i receptet. Hade bara 4 portionsbitar lax i frysen så det blev ingen vit fisk i min soppa, men det gick bra ändå. Mycket omega 3 istället. :) Serveras förslagsvis med ett gott bröd!


Fisksoppa med saffran

1 paket torskfilé (400g)
200-300g laxfilé
300g räkor
1/2 purlolök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1-2 tsk salt
lite finhackad basilika
2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
2 dl vatten
1 paket saffran (½ g)

Strimla purjolöken fint och fräs den i smöret. Pressa i vitlöken. Tillsätt tomatpuré, salt och basilika. Fräs blandningen någon minut. Häll i vinet och lägg i buljongtärningarna. Koka 3-5 minuter. Tillsätt grädde, créme fraiche, vatten och saffran. Sjud ca 15 minuter. Skär under tiden fisken i små tärningar. Lägg i dem och koka 7-10 minuter. Smaka av om det behövs mer vin, buljongtärning eller kanske lite svartpeppar. Tillsätt räkorna precis innan servering, de blir sega om de får koka!

0 kommentarer:

Sök