En god gryta

Gjorde denna lite på måfå nu i helgen. Blev väldigt lyckat. Stadig mat att föda stadiga karlar med... :) När man är ute och friluftar och bor i sommarnöjet är det inte alltid det finns rinnande vatten eller ens el för den delen. För enkelhetens skull blev det därför en allt-i-ett-gryta med potatis i, istället för att koka potatisen i en kastrull på sidan om. Det hela tillagades på vedeldad spis vilket nog gjorde sitt för smaken tror jag. :)

Älggryta med kantareller
som ensamrätt till ca 6 personer

grytbitar av älg i lämplig mängd
1-2 hackade gula lökar
2 burkar kantareller
ca 1 liter grädde av valfri fetthalt
ELLER grädde+vatten/mjölk (ev även redning om du använder magrare alternativ)
1 flaska vilt-& kantarellfond (Touch fo Taste)
vitpeppar, vitlökssalt
ett gäng råa, skalade potatisar, i lämpliga bitar

Bryn köttbitarna i matfett, rör sedan ner lök och svamp och låt det fräsa tills löken är mjuk och köttet genomstekt. Häll på vätskan, krydda med fond (nästan hela flaskan), vitpeppar och vitlökssalt. Smaka av. När du är nöjd med såsen, släng ner potatisbitarna och låt det hela koka tills potatisen är mjuk.

0 kommentarer:

Sök