Gjorde denna lite på måfå nu i helgen. Blev väldigt lyckat. Stadig mat att föda stadiga karlar med... :) När man är ute och friluftar och bor i sommarnöjet är det inte alltid det finns rinnande vatten eller ens el för den delen. För enkelhetens skull blev det därför en allt-i-ett-gryta med potatis i, istället för att koka potatisen i en kastrull på sidan om. Det hela tillagades på vedeldad spis vilket nog gjorde sitt för smaken tror jag. :)
Älggryta med kantareller
som ensamrätt till ca 6 personer
grytbitar av älg i lämplig mängd
1-2 hackade gula lökar
2 burkar kantareller
ca 1 liter grädde av valfri fetthalt
ELLER grädde+vatten/mjölk (ev även redning om du använder magrare alternativ)
1 flaska vilt-& kantarellfond (Touch fo Taste)
vitpeppar, vitlökssalt
ett gäng råa, skalade potatisar, i lämpliga bitar
Bryn köttbitarna i matfett, rör sedan ner lök och svamp och låt det fräsa tills löken är mjuk och köttet genomstekt. Häll på vätskan, krydda med fond (nästan hela flaskan), vitpeppar och vitlökssalt. Smaka av. När du är nöjd med såsen, släng ner potatisbitarna och låt det hela koka tills potatisen är mjuk.
En god gryta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Sök
Om mig
Kategorier
- Fisk och skaldjur (4)
- Frukt och bär (1)
- Fågel (1)
- Grytor och gratänger (5)
- Grönsaker (5)
- Kött (5)
- Köttfärs (2)
- Matbröd (3)
- Matprat (9)
- Menyer (1)
- Pajer (1)
- Shopping och annat trams (1)
- Soppa (2)
- Sött och bakat (11)
- Tillbehör (1)
- Tävling (2)
- Vardag (4)
Arkiv
- december 2010 (1)
- november 2008 (1)
- oktober 2008 (2)
- september 2008 (3)
- februari 2008 (4)
- januari 2008 (1)
- december 2007 (2)
- november 2007 (8)
- september 2007 (1)
- juni 2007 (1)
- maj 2007 (5)
- april 2007 (2)
- mars 2007 (1)
- februari 2007 (4)
- januari 2007 (3)
- december 2006 (3)
Vill ha!
BLa bla
BLabla
abklsbks
dsasda
BLabla
abklsbks
dsasda
0 kommentarer:
Skicka en kommentar