Kärleksrulader

Vi gjorde våra "Kärleksrulader" dagen till ära igår. Mums säger jag!

Pelle kock körde detta receptet i ett av de första avsnitten av Lättlagat för några år sedan. Ganska enkelt, det enda som är lite pillrigt är ju att fästa ihop köttet med tandpetare. Har tyvärr inga exakta mått på hur mycket det skall vara av varje ingrediens, man får smaka sig fram. Men kan nog säga att det skall vara mer av smaksättarna än vad man kan tro!

Rullader med philadelphiaost

Lövbiff i lämplig mängd
philadelphiaost naturell
riven pepparrot på tub
torkad dragon
grädde (äkta ska det vara här)
fransk senap
matfett att steka i

Blanda osten med pepparrot och dragon, mängd efter behag. Smaka av och se vad du tycker är lagom. För att fyllningen skall komma till sin rätt krävs det dock ganska rikligt med både dragon och pepparrot. Våga krydda på!

Bred ut en klick fyllning på varje lövbiff-skiva, vik köttet dubbelt över fyllningen och fäst ihop med en tandpetare. Salta och peppra köttet lätt. Lägg ner det antal rullader som får plats i stekpannan, stek på båda sidorna så att köttet fortfarande är lite rosa. Slå då på en kvätt grädde i pannan, och rör ner några teskedar fransk senap. (Ta inte för lite senap, då blir såsen smaklös! Smaka!) Låt det puttra ihop en minut, lyft sedan upp köttet i en form och häll även ner såsen i den. Diska ur stekpannan och gör likadant med återstående rullader.

Till detta är det allra godast med pressad potatis och en fräsch sallad. Glöm inte att peta ur tandpetarna som håller ihop köttet!

0 kommentarer:

Sök